woensdag 8 juni 2011

Groenten-nazi's


Ongeveer half Europa ligt op z’n kop. De reden: de Enterohaemorrhagic Escherichia coli bacterie, beter bekend als de EHEC-bacterie. Een bacterie die een dikke-darmontsteking kan veroorzaken waarbij bloedingen kunnen ontstaan.
Dit heb ik overigens van het internet gehaald hoor, mocht je denken dat ik dit allemaal wist. Zo slim ben ik nou ook weer niet. 
Goed, de EHEC-bacterie dus. In Duitsland worden mensen schijtziek door het eten van komkommers. Salades zijn van de menu’s in restaurants gehaald en komkommers worden massaal gemeden. Spanje is kwaad en eist een schadevergoeding van Duitsland omdat de Duitsers de Spaanse komkommers ‘vals beschuldigd’ hebben. In Nederland hoeft men opeens ook geen komkommers meer. Telers geven hun overschot aan komkommers aan olifanten -zij mogen er dus wel dood aan gaan, mocht het schadelijk zijn? Het leven is zo verschrikkelijk oneerlijk.
Mensen maken zich hier in Nederland druk over het feit dat ze misschien een besmette komkommer hebben. Kleine kans, aangezien de komkommers die in de Nederlandse supermarkten liggen, gewoon van Nederlandse bodem komen. Helaas is de mens net een kudde hersenloze beesten die elkaar zonder na te denken volgt. Doet de één iets niet, dan wil de ander opeens ook niet meer. Ik blijf het bizar vinden.
Misschien wil iemand de markt van de groenten -bestaat die?- wel saboteren. Omdat het niet lukte met “besmette komkommers” schoof hij -of zij- de schuld van de vijfentwintig doden in de schoenen van de taugé. Taugé. Wie eet dat überhaupt? Had dan iets beters verzonnen: paprika of zo. In ieder geval iets dat nog enigszins vaak gebruikt wordt in de Nederlandse keuken, zodat we in ieder geval een reden hebben om per direct in de stress te schieten en allerlei vage maatregelen te treffen.
Maar nee, het werd taugé. Uiteindelijk is ook de taugé onschuldig gebleken. Hierna werd besloten om sla en tomaten in een kwaad daglicht te stellen. De testen hebben echter nog niet voor schokkende uitslagen gezorgd: ook sla en tomaten blijken de boosdoener niet te zijn.
Duitsland. Wat brengt ons bij onze oosterburen? Juist: het enige verband tussen het virus en de doden is Duitsland. Iedereen liep daar de EHEC-bacterie op. Verrassend? Nou, eerlijk gezegd sta ik er niet zo van te kijken. Blijkbaar wordt er daar nog steeds gedacht aan wereldoverheersing. Dit keer willen ze de wereldbevolking uitroeien door middel van besmette groenten.
Ik wacht met spanning de dag af waarop de Duitsers met een onverwoestbaar kakkerlakkenleger op de proppen komen. Misschien hebben ze daar wat meer succes mee. Gezien deze miezerige poging als groenten-nazi’s geloof ik dat de kans nihil is dat de wereld ooit nog wordt overgenomen door de Duitsers.
Gelukkig, dan is dat ook weer een zorg minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten